KIJK OP DAKEN,
EEN WERELD AAN MOGELIJKHEDEN

Duurzaam en uniek: verwarmde tegels parkeerdak

Een bijzonder werk in uitvoering in Oudewater. Daar wordt op dit moment gebouwd aan het nieuwe bedrijfspand van B&V Techniek. Het gebouw wordt energie-efficiënt, circulair en ruimte-intensief gebouwd.

Uniek concept: warmteoverschot om dak te verwarmen
Voor duurzame koeling en verwarming komt er een zogeheten open-bodem-energie-opslag-systeem. Hiermee wordt meer energie opgewekt, dan voor het gebouw nodig is.

Wat doe je met dat  energieoverschot? Daar is een unieke oplossing voor gevonden. Met het warmteoverschot zal het parkeerdak worden verwarmd. Dat betekent dat de dak in de winter vorst- en sneeuwvrij blijft. B&V Techniek is met dit idee gekomen. Voor het dak wordt gebruikgemaakt  Pardak®80 parkeerdaksysteem van Zoontjens. Tussen de isolatie en de Pardak®80- komen leidingen op metalen plaatjes. Deze leidingen transporteren de energie en zorgen ervoor dat de tegels verwarmd worden. Als de realisatie van het bedrijfspand volgens plan én ambitie verloopt, krijgt het gebouw het predicaat BREEAM Outstanding. Het projectmanagement ligt bij PROMAD. De realisatie is in handen van F5 Projectengroep, de dakbedekking wordt verzorgd door Cladding.

 

Delen:

Meer nieuws