KIJK OP DAKEN,
EEN WERELD AAN MOGELIJKHEDEN

HET DAK DAT SCHONE LUCHT MAAKT

Wat als je bestaande dakconstructie niet geschikt is voor een intensieve toepassing? Denk dan eens aan een luchtzuiverend dak dat stikstofoxiden absorbeert. Bijvoorbeeld als je toch de bestaande dakbedekking vervangt. Want ook luchtzuiverende dakbedekking heeft als basis bitumen. Daaraan zijn stoffen toegevoegd die stikstofoxiden (NOx) aan zich binden en afbreken tot ongevaarlijke reststoffen die met regen wegspoelen. Zo help je eraan mee dat we kunnen blijven bouwen en boeren. Kijk op daken weet hoe het moet.

OP ZOEK NAAR

SCHONE LUCHT

Hilton op Schiphol voorzien van luchtzuiveringsdak

Een luchtzuiverend dak reduceert de gevolgen van luchtvervuiling. Dagelijks stoten verkeer, industrie en huishoudens giftige en luchtvervuilende NOx-deeltjes (stikstofoxiden) uit. Luchtzuiverende dakbedekking zuivert de lucht doeltreffend van deze schadelijke deeltjes. 

Hilton-Schiphol_2016_2
luchtzuiveringsdak

Een brede kijk op luchtzuiveringsdaken

luchtzuiveringsdaken
BMI Icopal

Luchtzuiveringsdaken

Stikstofoxiden komen vrij bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Ze worden ingeademd en komen in het milieu terecht. Dat is niet alleen schadelijk voor de

Lees verder »
luchtzuiveringsdak
Kingspan

Luchtzuiveringsdak

Dagelijks stoten verkeer, industrie en huishoudens stikstofoxiden uit. Sommige van deze stikstofoxiden zijn schadelijk voor mens en leefmilieu dus investeren in een luchtzuiveringsdak die deze

Lees verder »
Eurofast

Luchtzuiveringsdaken

Wanneer je – ook als architect – kiest voor een luchtzuiveringsdaken dan wil je er zeker van zijn dat de dakbedekkingsconstructie een lange levensduur heeft.

Lees verder »