Luchtzuiveringsdaken

luchtzuiveringsdaken

Stikstofoxiden komen vrij bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Ze worden ingeademd en komen in het milieu terecht. Dat is niet alleen schadelijk voor de leefomgeving, maar kan ook longirritatie, lagere weerstand en infecties aan luchtwegen veroorzaken. De urgentie om de uitstoot van stikstof terug te dringen, is dan ook groot.

Noxite dakbedekkingssysteem

Het Noxite dakbedekkingssysteem voor platte daken van BMI Icopal zuivert de lucht van schadelijke stikstofverbindingen door ze om te zetten in onschadelijke deeltjes. Deze worden vervolgens door regen en wind afgevoerd. De effectieve werking van Noxite is blijvend; elk plat dak dat voorzien is van Noxite helpt dagelijks mee de lucht te zuiveren. Deze duurzame en recyclebare dakbedekking wordt steeds vaker toegepast bij nieuwbouw en renovatie van platte daken.

Het Hilton hotel Schiphol en het Roteb-complex in Rotterdam zijn twee voorbeelden van gebouwen met een luchtzuiveringsdak. Voor beide locaties, nabij een luchthaven en in de buurt van drukke wegen, gelden strenge eisen ten aanzien van luchtkwaliteit. Vooral in dit soort gebieden met een hoge uitstoot van stikstof is luchtzuiverende dakbedekking het meest effectief.

TNO

De werking van de duurzame bitumen dakoplossing is onderzocht en aangetoond, in samenwerking met TNO. De Noxite dakbedekking voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Elk type dakconstructie is geschikt voor Noxite dakbedekking, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie van bestaande daken.