Leefdaken

terrasdak Foamglas

Een gebouw met een x aantal m2 vloeroppervlak per verdieping heeft meestal hetzelfde aantal m2 dakoppervlak. De tijd dat dit dak uitsluitend werd voorzien van de benodigde isolatie en dakbedekking is inmiddels al lang niet meer vanzelfsprekend. Het dakoppervlak wordt gezien als een welkome aanvulling op de beschikbare m2 voor uiteenlopend gebruik zoals bijvoorbeeld sport, recreatie of horeca. Dat hierdoor zwaardere eisen aan de dakopbouw gesteld worden is duidelijk. leefdak Foamglas

Waarmee rekening te houden?

  1. Isolatiemateriaal dat voldoende drukvast is om de permanente belasting van tegels, sportvloeren of andere constructies (plantenbakken of kunstsculpturen) te kunnen dragen. Bij indrukking van de isolatie kan de dakbedekking beschadigen met lekkage tot gevolg.
  2. Het totale pakket dient te allen tijde waterdicht te zijn en te blijven. Immers, de kosten en de impact van het moeten verwijderen van verschillende afwerklagen om een lekkage op te sporen zijn altijd aanzienlijk.
  3. En dit lijkt wat minder vanzelfsprekend, de totale dakopbouw dient ook voldoende brandweerstand te bieden. Denk maar eens aan een (semi-)openbaar dakterras met tegelafwerking. Een achteloos weggegooide sigarettenpeuk, of zelfs moedwillige vernieling levert een zeker brandrisico.

Waarom deze risico’s accepteren als de oplossing voorhanden is? Het FOAMGLAS® kompaktdak geeft de benodigde duurzame zekerheid, een gebouwleven lang. Meer weten? isolatiesystemen voor platte daken en als isolatie de druk niet aankan en Geef brand en rook geen kans.