Groendaken

Aluminium dakrandafwerking van Roval op een groendak

Steeds vaker worden openbare gebouwen, maar ook kantoren en grote woningbouwcomplexen en appartementcomplexen voorzien van een groendak. We willen maar al te graag duurzaam zijn. Met recht en reden. Zo’n extensief of intensief groendak helpt daarbij. Het is een natuurlijke vorm van dakisolatie en/of waterbuffering, die uitstekend te combineren valt met de esthetische duurzame muurafdeksystemen van Roval Aluminium als meest geschikte dakrandafwerking.

Grindkeringprofiel

Roval grindkeringprofiel Roval Aluminium heeft speciaal voor groendaken een zogenaamd grindkeringprofiel ontwikkeld. Vaak bestaat de rand van groendaken uit een kiezelstrook. Om het groen en de kiezels gescheiden te houden wordt het grindkeringprofiel toegepast. Het grindkeringprofiel kan ook worden toegepast op een kiezeldak. Het profiel zorgt ervoor dat de kiezelstenen op hun plaats blijven. De openingen in het grindkeringprofiel zorgen ervoor dat het overvloedig water goed kan wegstromen.

Toezichtputten

Je wilt natuurlijk altijd het functioneren van de waterafvoerende laag kunnen controleren. De aluminium toezichtputten van Roval die over de dakafvoer worden geplaatst bieden hiervoor uitkomst.