Groendak

groendak Boijmans

Een groendak is een milieuvriendelijke, duurzame dakbedekking. De begroeiing beschermt de dakbedekking, biedt extra isolatie, neemt CO2 op en een groendak houdt ook water, waardoor de riolering wordt ontlast. Zeker in stedelijke gebieden, waar begroeiing nog maar weinig voorkomt, bieden groendaken toegevoegde waarde.
Er zijn twee soorten groendaken: een intensief groendak en een extensief groendak. Intensieve groendaken worden veelal daktuinen genoemd. Het dak wordt dan voorzien van gras, struiken of eventueel zelfs bomen. Een intensief groendak vergt een stevige dakconstructie, aangezien het deze enorm belast.

Een extensief groendak, ook wel vegetatiedak, is veelal voorzien van mos en/of vetplanten. Het dak vergt weinig onderhoud. De belasting is minder dan bij een intensief groendak en het kan worden toegepast op een standaarddakconstructie. Voor beide soorten hebben wij een passend product. Voor de extensieve daken kan je onze Kingspan Therma dakisolatieplaten inzetten, zoals de TR24. Voor de intensieve daken kunnen we je verder helpen met onze TR29. Deze is nu beschikbaar op de Nederlandse markt. Lees hier meer over dit product!