circulair dak

De wereld is aan het veranderen.
-Stijgende temperaturen en als gevolg daarvan extremer weer
-CO2-emissies moeten naar (netto) nul in 2050. Wij zijn wereldwijd op koers om dit doel ruimschoots te missen
-De gebouwde omgeving heeft ook een belangrijke rol in deze uitdaging. Gebouwen en de bouw gebruikten 36% van de energie en veroorzaken 39% van de CO2-emissies in de wereld.

Als marktleider in isolatiematerialen vinden we het dan ook onze taak om hiermee aan de slag te gaan en enkele concrete zaken op te starten om deze veranderingen tegen te gaan. Welke stappen zetten we?
– Minder productieafval: Het productieafval van onze eigen fabrieken wordt al voor 99% hergebruikt. Het wordt onder andere ingezet als grondstof voor ge├»soleerde betonvloeren met goede thermische en akoestische eigenschappen.
– Afvalreductie op de bouwplaats: we starten binnenkort met een test om snijafval van de bouwplaats op te halen en deze opnieuw te verwerken.
– Hergebruik plastic PET-flessen: voor dit project zijn we een samenwerking aangegaan met de EcoAlf Foundation. Deze organisatie werkt samen met een visnetwerk om plastic flessen uit de Middellandse Zee op te halen. In 2020 alleen al hebben we 573 miljoen plastic flessen uit afval geupcycled. Ter vergelijking, dit zijn genoeg flessen om 800 voetbalvelden mee te vullen. En hier stopt het nog niet, we hebben onszelf uitdagende targets opgelegd die we voor 2030 willen verwezenlijken. Benieuwd wat onze doelstellingen zijn? Lees ze hier en ontdek alles over ons Planet Passionate duurzaamheidsprogramma.